Ontdek het bergachtige regenwoud boven Puerto Vallarta in Mexico

Net voorbij Bahía de Banderas en de stad Puerto Vallarta, creëren de Sierra Madre bergen een episch decor voor een van de belangrijkste bestemmingen van Mexico. In de valleien en kloven van deze bergketen fungeert een weelderig regenwoud als thuisbasis voor een ongelooflijke verscheidenheid aan planten- en dierenleven.

Hoewel er maar weinig mensen in het regenwoud van de Sierra Madre wonen, bezoeken toeristen er elke dag deze betoverende natuurlijke omgeving voor het uitvoeren van een aantal unieke activiteiten. Op een willekeurige dag in het regenwoud kun je een vreemde koloniale plaats hoog in de bergen bezoeken.

Je kan er slingeren vanaf de boomtoppen tijdens een speciale tour en een eenvoudige wandeling maken door een werkelijk ongelooflijk landschap. Als je het regenwoud wilt ervaren terwijl je in Mexico bent, zoek dan niet verder dan het Sierra Madre gebergte in de achtertuin van Puerto Vallarta.

Avontuurlijke uitstappen

In de afgelopen jaren zijn rondvaarten een favoriet avontuur geworden voor toeristen in Puerto Vallarta. Oorspronkelijk ontwikkeld in de regenwouden van Costa Rica, bieden canopy tours reizigers die op zoek zijn naar spanning onder andere activiteiten met katrollijnen tussen platforms hoog in de bomen.

Tijdens de rondleidingen zijn er handige gidsen beschikbaar om zelfs de meest timide deelnemers te helpen het meeste uit de landschappelijke ervaring te halen.

Terwijl je van boom naar boom glijdt, wijzen de gidsen ook op het unieke plantenleven en bieden ze veel informatie over het uitgebreide ecosysteem van het regenwoud.

Hoewel de activiteit misschien gevaarlijk lijkt, wordt elke tour ondersteund door een ongelooflijke reeks veiligheidsuitrustingen en zijn ze ook open voor kinderen van zes jaar en ouder. Vraag zeker naar touraanbevelingen, aangezien sommige tourbedrijven de deelnemers aan hun verblijf ophalen en kortingen vaak beschikbaar zijn voor gasten in bepaalde hotels.

Een bezoek aan San Sebastián del Oeste

Als je dieper het regenwoud in wilt gaan en de overblijfselen van een eens welvarende mijnstad wilt zien, neem je de 15 minuten durende vlucht naar San Sebastián del Oeste. Hoewel het zien van de stad San Sebastián del Oeste een bijzondere ervaring kan zijn, kan de reis net zo boeiend zijn. De korte rondvluchten vliegen er laag over de bergen en het regenwoud, langs schilderachtige watervallen en kloven.

Wanneer je het afgelegen dorp van 500 op meer dan 400 meter bereikt, is het misschien moeilijk om het welvarende verleden van San Sebastián del Oeste te ontdekken. Toch verstoppen de resten van de 18e-eeuwse zilveren boom die meer dan 30.000 mensen naar het gebied trok zich over het platteland.

Tegenwoordig omarmen de huidige bewoners er de toeristen en delen ze graag verhalen met nieuwsgierige reizigers. De meest interessante personages zijn de oudere mensen die hun hele leven in San Sebastian hebben doorgebracht. Veel van deze inwoners kunnen je een schilderachtig verhaal van de stad geven. De meeste reizen naar San Sebastián del Oeste omvatten ook een vers bereide maaltijd in een van de koloniale haciendas van de stad.

Wandelen en fietsen in Puerto Vallarta

Als je de natuurlijke schoonheid van het regenwoud op de begane grond wilt ervaren, zijn er een aantal wandel- en fietstochten beschikbaar in Puerto Vallarta. De meeste reisorganisaties bieden er verschillende excursies voor alle leeftijden en vaardigheidsniveaus.

De meest populaire wandeltochten duren over het algemeen 2 tot 3 uur en gaan door tussen de ongelooflijke vegetatie, terwijl de geavanceerde reizen alle beste plekken van het regenwoud bevatten en de hele dag kunnen duren.

Onderweg zullen gidsen wijzen op interessante diersoorten en toeristen helpen bij het observeren van vogels en dieren.

Mountainbiketochten bieden er vergelijkbare mogelijkheden, maar bij sommige tochten kunnen gasten ook vanuit de geplaveide straten rechtstreeks de bergen in rijden.

Wat moet je meenemen naar het regenwoud?

Hoewel de meeste van de hier genoemde tours vervoer van je resort en eten gedurende de dag bieden, zijn er een aantal items die je moet meenemen voor het doorbrengen van een dag in het regenwoud. Voor jouw comfort moet je zowel zonnebrandcrème als insectenwerend middel inpakken en verschillende keren gedurende de dag aanbrengen.

Als je van plan bent om een duik te nemen in een van de watervallen of lagunes van het regenwoud, moet je een zwempak of zwembroek en een handdoek meenemen. Om het beste uit het landschap te halen, moet je ook een verrekijker en een camera meenemen om de herinneringen te bewaren.

Het bergachtige regenwoud boven Puerto Vallarta

Een avontuurlijke vakantie in Mexico

Als je op zoek bent naar een aantal unieke buitenactiviteiten voor jouw reis naar Mexico en Puerto Vallarta, kijk dan niet verder dan de bergen buiten de stad. Omdat het regenwoud en al zijn activiteiten slechts een paar kilometers van de luxe resorts van Puerto Vallarta liggen, biedt deze speciale bestemming het beste van twee werelden als geen ander.